Modulul 1:
Lecția 1.1. O definiție aproximativă a acvaponiei
Lecția 1.2. Puțină istorie și viziune în timp
Lecția 1.3. Poate acvaponia să ajute la restabilirea industriei de acvacultură?
Lecția 1.4. Schimbările climatice sunt o amenințare pe termen lung pentru acvacultură
Lecția 1.5. Pot insectele să devină prima opțiune pentru hrana peștilor?
Lecția 1.6. Concluzie privind viitorul acvaponiei
Lecția 1.7. De ce este acvaponia atât de diferită?
Modulul 2:
Lecția 2.1. Relații simbiotice între pești, bacterii și plante
Lecția 2.2. Acvaponia, o înșiruire de comunități microbiene
Lecția 2.3. Procesul de nitrificare
Lecția 2.4. Procesul de de-nitrificare
Modulul 3:
Lecția 3.1. Care specie de pește este cea mai bună?
Lecția 3.2. Elemente culturale ale asocierii tilapiei cu acvaponia
Lecția 3.3. Specii care nu sunt utile în sistemele acvaponice
Lecția 3.4. Rata de creștere a sturionionului Cegă
Lecția 3.5. Cum să calculăm masa biologică a peștilor, masa vegetală și volumul de apă
Modulul 4:
Lecția 4.1. Calitatea apei pentru acvaponie
Lecția 4.2. Cât de acid sau cât de alcalin?
Lecția 4.3. pH -ul și influența sa față de amoniu și de amoniac
Lecția 4.4. Temperatura și influența sa față de amoniu și de amoniac
Lecția 4.5. Corecția pH-ului
Lecția 4.6. pH-ul și nutrienții
Lecția 4.7. Oxigenul dizolvat, DO
Lecția 4.8. Surse de aer
Lecția 4.9. Cât de cald sau cât de rece?
Lecția 4.10. Echilibrul dintre amoniu, pH și temperatură
Lecția 4.11. Solide în suspensie sau sedimentate
Lecția 4.12. Mineralizare
Lecția 4.13. Clorul și cloramina
Modulul 5:
Lecția 5.1. Factorii de mediu, căldura, iluminatul, umiditatea și bolile
Lecția 5.2. Ce plante creștem
Lecția 5.3. Necesarul de macro nutrienți
Lecția 5.4. Necesarul de micro nutrienți
Lecția 5.5. Deficiențele nutrienților
Lecția 5.6. Antagonismul nutrienților
Lecția 5.7. Suplimente nutritive
Lecția 5.8. Factorii de mediu și influența lor
Lecția 5.9. Temperatura
Lecția 5.10. Dioxidul de carbon
Lecția 5.11. Umiditatea ca factor important
Lecția 5.12. Intensitatea luminii și spectrul luminii
Lecția 5.13. Încălzirea în sistemele de acvacultură
Lecția 5.14. Dăunători și boli
Lecția 5.15. Insecticide biologice
Lecția 5.16. Insecte benefice
Lecția 5.17. Agenți biologici organici
Modulul 6.0
Lecția 6.1. Modelarea și proiectarea unui sistem acvaponic