Modulul 1:
Lecția 1.1 Dimensionarea și gestionarea stocului de pește
Lecția 1.2 Fișă de planificare – Academia Online ARIAP a dezvoltat un instrument util pentru a facilita dezvoltarea planului de gestionare a stocului de pește și o metodă de gestionare a stocurilor de la o lună la alta
Lecția 1.3 Dezvoltarea planului de stocare
Lecția 1.4 Măsuri reactive în situații de urgență
Modulul 2:
Lecția 2.1 Importanța diversității microbiene în acvacultură
Lecția 2.2 Înțelegerea microorganismelor și bacteriilor utile din acvacultură
Lecția 2.3 Creșterea peștilor în sisteme RAS
Modulul 3:
Lecția 3.1 Hrănirea eficientă a peștilor
Lecția 3.2 Iluminatul mediului de acvacultură
Lecția 3.3 Temperatura de confort
Lecția 3.4 Schimbul de apă în sisteme RAS
Lecția 3.5 Startarea Filtrelor Biologice
Lecția 3.6 Inoculi bacterieni & Zeoliţi
Modulul 4:
Lecția 4.1 Sisteme de pompare Airlift
Lecția 4.2 Sisteme de pompare centrifugale
Lecția 4.3 Sisteme de aerare
Secţia 4.4 Sisteme de Oxigenare
Modulul 5:
Lecția 5.1 Principiile echilibrului balanţei masice
Lecția 5.2 Analize de calitatea apei
Lecţia 5.3 Corespondența Cantitate Amoniu/Cantitate Hrană
Lecția 5.4 Sisteme de analize chimice online
Lecția 5.5 Sisteme de monitorizare/alarmare/decizii expert
Modulul 6:
Lecţia 6.1 Managementul ciclului de recoltare
Lecția 6.2 Purjare: la recoltarea peștelui, se recomandă să nu hrăniți peștele timp de 24 de ore, cel puțin înainte de tăiere. Da, va face diferența de gust. Acest lucru ajută la curățarea peștilor și adesea viscerele se vor colecta într-un rezervor separat de sistemul principal.
Lecția 6.3 Conservare, Ambalare, Transport