Home-page-fisheries-sector

prezentare  curicu  instruc

Modulul 1: Specii de sturioni

Lecția 1.2. Biologie și distribuție
Lecția 1.3. Morun – Huso Huso
Lecția 1.4. Nisetru – Acipenser Gueldenstaedtii
Lecția 1.5. Păstruga – Acipenser Stellatus Pallas
Lecția 1.6. Cega – Acipenser Ruthenus

Lecția 1.7. Siberian – Acipenser Baeri

Modulul 2: Proiectarea stației de incubație

Lecția 2.1. Cerințe de bază pentru proiectarea stației de reproducere
Lecția 2.2. Scheme moderne de stații de reproducere
Lecția 2.3. Selecția locației și a sursei de apă la calitatea apei necesară pentru sturioni
Lecția 2.4. Structura stației de reproducere
Lecția 2.5. Unitate de adaptare a reproducătorilor sălbatici
Lecția 2.6. Unitate de deținere pe termen lung a reproducătorilor
Lecția 2.7. Unitatea de incubare
Lecția 2.8. Unitatea exterioară pentru alevini
Lecția 2.9. Unitatea de producție a alimentelor vii
Lecția 2.10. Unitate pentru păstrarea reproducătorilor
Lecția 2.11. Unitate Pentru Dezvoltarea Puietului
Lecția 2.12. Alimentarea cu apă a stației de reproducere

Modulul 3: Managementul stocului de sturioni

Lecția 3.1. Considerații generale
Lecția 3.2. Etapele maturității la sturioni
Lecția 3.3. Metode pentru diferențiere sexuală
Lecția 3.4. Sistematizarea evaluării de toamnă
Lecția 3.5. Condiții de iernare în bazinele de hibernare
Lecția 3.6. Cerințe de calitatea apei pentru iernare
Lecția 3.7. Densitatea de stocare a sturionilor pentru iernare
Lecția 3.8. Selectarea masculilor maturi
Lecția 3.9. Determinarea și ciparea femelelor reproducătoare

Modulul 4: Creșterea sturionilor în bazine exterioare

Lecția 4.1. Dimensiunile iazului, heleșteului sau a bălții
Lecția 4.2. Pregătirea iazului, heleșteului sau a bălții
Lecția 4.3. Densitatea minimă a puietului
Lecția 4.4. Stabilirea algoritmului de hrănire
Lecția 4.5. Stabilirea algoritmului de administrare a îngrășămintelor minerale
Lecția 4.6. Metode pentru hrănirea intensivă recuperatorie după hibernare

 

Modulul 5: Măsuri sanitare de bază privind sănătate a peștilor

Lecția 5.1. Boli de bază ale sturionilor
Lecția 5.2. Semnele clinice ale celor mai comune boli
Lecția 5.3. Metode de prevenire și tratament
Lecția 5.4. Preparate utilizate pentru tratarea sturionilor
Lecția 5.5. Utilizarea în cazuri de urgență a antibioticelor

Modulul 6: Sexarea timpurie a sturionilor prin tehnici de ultrasonografie

Lecția 6.1. Echipamente pentru diagnosticul ultrasonic
Lecția 6.2. Caracteristicile radiațiilor în spectrul ultrasunetelor
Lecția 6.3. Traductoare ultrasonice de înaltă frecvenţă 7 – 12 Ghz
Lecția 6.4. Date şi sistem de analiză bazat pe echipament Mindray
Lecția 6.5. Organizarea locului de Examinare
Lecția 6.6. Structura anatomică a organelor Interne ale sturionilor
Lecția 6.7. Detecția neinvazivă a organelor interne și a aparatului reproductiv
Lecția 6.8. Programarea Procedurii De Scanare
Lecția 6.9. Particularități ale vizualizării organelor prin ultrasunete
Lecția 6.10. Particularitățile diferitelor etape ale dezvoltării testiculare
Lecția 6.11. Analiza imaginilor cu ultrasunete ale ovarelor la diferite etape de măturare
Lecția 6.12. Resorbția materialului reproductiv
Lecția 6.13. Lobularitatea Testiculelor
Lecția 6.14. Chisturi
Lecția 6.15. Degenerescența adipoasă a ovarelor
Lecția 6.16. Hermafroditismul
Lecția 6.17. Caracteristicile lineare ale organelor interne
Lecția 6.18. Parametrii volumetrici ai organelor interne

Modulul 7: C.I.T.E.S. reglementări de etichetare

Lecția 7.1. Cerințe de etichetare
Lecția 7.2. Etichetarea produselor din sturion
Lecția 7.3. Etichetarea caviarului
Lecția 7.4. Legislație internațională de reglementare

Chei de cautare tematică cursuri