INTRODUCERE

Modulul 1: Specii de sturioni
Tema 1.2. Biologie și distribuție
Tema 1.3. Morun – Huso Huso
Tema 1.4. Nisetru – Acipenser Gueldenstaedtii
Tema 1.5. Păstruga – Acipenser Stellatus Pallas
Tema 1.6. Cega – Acipenser Ruthenus
Tema 1.7. Siberian – Acipenser Baeri

Modulul 2: Proiectarea stației de incubație
Tema 2.1. Cerințe de bază pentru proiectarea stației de reproducere
Tema 2.2. Scheme moderne de stații de reproducere
Tema 2.3. Schema locației și a sursei de apă la calitatea apei necesară pentru sturioni
Tema 2.4. Structura stației de reproducere
Tema 2.5. Unitate de adaptare a reproducătorilor sălbatici
Tema 2.6. Unitate de deținere pe termen lung a reproducătorilor
Tema 2.7. Unitatea de incubare
Tema 2.8. Unitatea exterioară pentru alevini
Tema 2.9. Unitatea de producție a alimentelor vii
Tema 2.10. Unitate pentru păstrarea reproducătorilor
Tema 2.11. Unitate pentru dezvoltarea puietului
Tema 2.12. Alimentarea cu apă a stației de reproducere

Modulul 3: Managementul stocului de sturioni
Tema 3.1. Considerații generale
Tema 3.2. Etapele maturității la sturioni
Tema 3.3. Metode pentru diferențiere sexuală
Tema 3.4. Sistematizarea evaluării de toamnă
Tema 3.5. Condiții de iernare în bazinele de hibernare
Tema 3.6. Cerințe de calitatea apei pentru iernare
Tema 3.7. Densitatea de stocare a sturionilor pentru iernare
Tema 3.8. Selectarea masculilor maturi
Tema 3.9. Determinarea și ciparea femelelor reproducătoare

Modulul 4: Creșterea sturionilor în bazine exterioare
Tema 4.1. Dimensiunile bazinelor, iazului, heleșteului sau a bălții
Tema 4.2. Pregătirea bazinelor, iazului, heleșteului sau a bălții
Tema 4.3. Densitatea minimă a puietului
Tema 4.4. Stabilirea algoritmului de hrănire
Tema 4.5. Stabilirea algoritmului de administrare a îngrășămintelor minerale
Tema 4.6. Metode pentru hrănirea intensivă recuperatorie după hibernare

Modulul 5: Măsuri sanitare de bază privind sănătate a peștilor
Tema 5.1. Boli de bază ale sturionilor
Tema 5.2. Semnele clinice ale celor mai comune boli
Tema 5.3. Metode de prevenire și tratament
Tema 5.4. Preparate utilizate pentru tratarea sturionilor
Tema 5.5. Utilizarea în cazuri de urgență a antibioticelor

Modulul 6: Sexarea timpurie a sturionilor prin tehnici de ultrasonografie
Tema 6.1. Echipamente pentru diagnosticul ultrasonic
Tema 6.2. Caracteristicile radiațiilor în spectrul ultrasunetelor
Tema 6.3. Traductoare ultrasonice de înaltă frecvenţă 7 – 12 GHz
Tema 6.4. Date şi sistem de analiză bazat pe echipament Mindray
Tema 6.5. Organizarea locului de examinare
Tema 6.6. Structura anatomică a organelor Interne ale sturionilor
Tema 6.7. Detecția neinvazivă a organelor interne și a aparatului reproductiv
Tema 6.8. Programarea procedurii de scanare
Tema 6.9. Particularități ale vizualizării organelor prin ultrasunete
Tema 6.10. Particularitățile diferitelor etape ale dezvoltării testiculare
Tema 6.11. Analiza imaginilor cu ultrasunete ale ovarelor la diferite etape de măturare
Tema 6.12. Resorbția materialului reproductiv
Tema 6.13. Lobularitatea testiculelor
Tema 6.14. Chisturi
Tema 6.15. Degenerescența adipoasă a ovarelor
Tema 6.16. Hermafroditismul
Tema 6.17. Caracteristicile lineare ale organelor interne
Tema 6.18. Parametrii volumetrici ai organelor interne

Modulul 7: C.I.T.E.S. reglementări de etichetare
Tema 7.1. Cerințe de etichetare
Tema 7.2. Etichetarea produselor din sturion
Tema 7.3. Etichetarea caviarului
Tema 7.4. Legislație internațională de reglementare

Modulul 8: Prepararea caviarului
Tema 8.1. Condiții de lucru și necesarul de echipamente
Tema 8.2. Temperatura apei și cantitatea folosită / kg de caviar
Tema 7.3. Spălarea, sărarea, și eventual conservarea caviarului (borax)
Tema 7.4. Ambalarea și păstrarea la rece a caviarului

Modulul 9: Comercializare subproduse de sturion și caviar
Tema 9.1. Studiu de piață și marketing
Tema 9.2. Certificări și credibilitate