Unul dintre cele mai scandaloase subiecte dea lungul timpului a fost dacă un produs cum este Caviar Conservant Borax are efect negativ asupra consumatorilor.
Comisia pentru aditivi alimentari şi substanţe nutritive adăugate produselelor alimentare (ANS) oferă un aviz științific, de re-evaluare a siguranței alimentare în cazul acidului boric (E 284) şi tetraboratului de sodiu (borax) (E 285) ca aditivi alimentari în UE.
Aceşti aditivi sunt autorizați în UE pentru utilizarea drept conservanți a ouălor de sturion (caviar) până la concentrația maximă de 4 g boric acid/kg. Istoric, ruşii stocau icrele de sturion în butoaie şi le îngropau în pământ. Cum solul din jurul Mării Caspice este bogat cu borax, acesta a acţionat ca un conservant şi a avut ca efect o uşoară îndulcire amăruie (deci mai puţină sare a fost necesară pentru a păstra icrele).
Boraxul este interzis în SUA (şi Japonia) peste 0,5 mg/kg.
Deci, prin comparaţie, caviarul achiziţionat în SUA va tinde să aibă un gust puțin mai sarat.
Produs certificat ARIAP !
Asociația Română pentru Inovație în Acvacultură și Pescuit (ARIAP) este o organizaţie non-profit înființată în anul 2015 cu sediul în Cluj Napoca, România. ARIAP colaborează şi sprijină comunitatea ştiinţifică cu produse şi soluţii inovatoare. Deține una dintre cele mai diverse colecţie de bacterii nitrificatoare și denitrificatoare dedicate pentru acvacultură.
Pentru mai multe informatii despre Caviar Conservant Borax Contact aici …